Európai uniós projekthez keresünk külső bírálót
www.median.hu 
2019. június 16. 
A MEDIÁN
Hírek, újdonságok
Politika
Gazdaság
Média
Társadalom

KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2009. március 26.

Európai uniós projekthez keresünk külső bírálót

 
A CIVISTI kutatásban a polgárokkal folytatott beszélgetések során a hosszú távú előrejelzésekhez kidolgozott módszer hasznosságának elbírálására a konzorcium külső bírálót kíván felkérni.
 

A CIVISTI egyike a 7. Keretprogram projektjeinek, és abból az elképzelésből indul ki, hogy a releváns és előremutató kutatási témák meghatározásának folyamata több szempontból is gazdagodhat, ha megkérdezzük az emberek véleményét. A projekt 2008 szeptemberétől 2011 februárjáig tart, és hét európai ország intézetei vesznek benne részt: a Dán Technológiai Tanács, a finn Nemzeti Piackutatási Központ, a Flamand Parlament Társadalom és Technológia Intézete, a Máltai Tudományos és Technológiai Tanács, a bolgár Alkalmazott Kutatási és Kommunikációs Alapítvány, a magyar Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet, valamint az Osztrák Tudományos Akadémia Technológiai Felmérések Intézete.
 
A modern társadalmak gyors ütemben változnak a globalizáció, az új technológiák, a multikulturális közösségek, a média fejlődése, a környezet és a klímaváltozás kihívásai, az energiafelhasználás új kilátásai, a növekvő jólét és fogyasztás következtében. Mindezen változások során szoros kölcsönkapcsolatban áll egymással a tudomány, a technológia és a társadalom. E jelenségek kapcsán számos kérdés merül fel arról, hogyan reagáljon a társadalom az új szükségletekre és bizonytalanságokra. A polgárok a jövőre vonatkozó aggodalmak és elképzelések hordozói, és a megfelelő segítő módszerek által aggodalmaik és elképzeléseik összegyűjthetők, majd pedig releváns kutatási témákká fogalmazhatók át.
 
A projekt legfontosabb eredményei közé tartoznak a polgárok minden résztvevő országban megrendezendő két-két találkozói, a folyamat részleteit leíró módszertani kézikönyv, a felmerülő témákhoz készített elemzési modell, valamint egy EU-s szakpolitikai workshop.
 
A pályázati anyagot az érdeklődők a következő email címen kérhetik el: giovanni-battista.buttigieg@gov.mt . A pályázatok leadásának határideje: 2009. április 21. 12 óra (CET).
 
 
További információért látogasson el a CIVISTI honlapjára! A magyar oldalakat a partnerek között Magyarországra kattintva találja meg.