Fidesz-MSZP: újra nyílik az olló
www.median.hu 
2017. május 23. 

Kutatások


Gazdaság
Társadalom
Politika
Dosszié

A helyzet változatlan

Nem történt drámai változás a pártok erőviszonyaiban, bár kisebb elmozdulások kiolvashatók a hvg-ben nyilvánosságra hozott idei első felmérésünkből.
 

Begyűjtőpárt

A 2015-ös év politikai folyamataiból egyértelműen a Fidesz és személyesen Orbán Viktor került ki győztesen – állapította meg a HVG számára készített friss Medián-elemzés.
 


Jobb félni?

Menekültválság: Fidesz fel, Jobbik le

A politikai tájékozódás forrásai MagyarországonKERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2005. november 08.

Fidesz-MSZP: újra nyílik az olló

Politikai közhangulat 2005. november

Októberben az MSZP támogatottsága közel került a Fideszéhez és bár a nagyobbik kormánypárt támogatottsága azóta nem változott, a Fidesz újabb híveket szerzett – derül ki a Medián november 4-e és 8-a között készült felméréséből. 

Így a teljes népességben 4-ről 6-ra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 4-ről 8 százalékra nőtt a két párt támogatottsága közötti különbség. Az elmúlt két hónapban jelentősen nőtt azok aránya, akiknek van választott pártjuk, a részvételüket biztosra mondók aránya azonban továbbra is csak 50 százalék, a választani tudó „biztos” szavazók pedig csak a lakosság 45 százalékát teszik ki. A két nagy párt szimpatizánsainak választási hajlandósága nem különbözik egymástól (63 százalék), a kisebb pártok támogatóinak azonban átlagosan csak a 40 százaléka számít „biztos” szavazónak. A nagyobbik kormánypárt megtorpanása valószínűleg nem független attól, hogy a májustól szeptemberig egyértelműen javuló gazdasági várakozásokban most negatív fordulat következett be. 
KAPCSOLÓDÓ TÁBLÁZATOK

1. táblázatDiagramok