Enyhén nőtt az antiszemitizmus Magyarországon
www.median.hu 
2017. február 19. 

Kutatások


Gazdaság
Társadalom
Politika
Dosszié

Olimpia: csökkenő lelkesedés

A magyarok csupán kisebb része támogatja, hogy Budapest pályázzon a 2024-es nyári olimpia rendezésére. A téma meglehetősen átpolitizált.
 

Csatlós vagy csatlakozó?

Csökkent az Unió híveinek száma, ám egy népszavazáson a magyarok többsége a bentmaradásra voksolna - derül ki a HVG számára készült júliusi Medián-felmérésből.
 


EuroptimizmusKERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 
2016. április 19.

Enyhén nőtt az antiszemitizmus Magyarországon

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) megbízásából 2015 novemberében átfogó felmérést végzett a magyar társadalom zsidósághoz való viszonyáról.

Az 1200 fős minta személyes megkeresésén alapuló, immár harmadik alkalommal elvégzett kérdőíves kutatás alapján megállapítható, hogy az elmúlt évben valamelyest erősödött az antiszemitizmus, de az is újabb megerősítést nyert, hogy a zsidókkal szemben támasztott előítéletek szoros kapcsolatban állnak az általános idegenellenességgel. A vizsgálat eredményeit Bodnár Dániel, a TEV kuratóriumának elnöke, az EMIH vezetőségi tagja és Hann Endre szociálpszichológus, a Medián ügyvezető igazgatója, a Róna Dániel politológussal közösen jegyzett tanulmány szerzője ma délelőtt mutatta be nemzetközi sajtótájékoztató keretében.