www.median.hu 
2018. március 22. 

10 éve mértük


Halálos segítség
Igen
A Gutenberg-galaxis elmúlt 10 éve
Balatonnál sej haj de jó

KERESÉS

mit


KULCSSZAVAS KERESÉS

Dosszié 

Halálos segítség

Bár az elmúlt tíz évben valamelyest csökkent a „kegyes halál” támogatottsága a magyar társadalomban, a többség (55 százalék) még mindig „egyetért azzal, hogy Magyarországon megengedett legyen az eutanázia”.
 

Igen

2003. április 12-én Magyarországon népszavazást tartottak az EU-tagságról, amelyen a résztvevők 83,76 százaléka igent mondott az Európai Unióhoz való csatlakozásra.
 

A Gutenberg-galaxis elmúlt 10 éve

Ami a könyvolvasást illeti, a magyar társadalom nagyjából három azonos nagyságú részre osztható: az emberek egyharmada havonta legalább egyszer olvas könyvet, valamivel kevesebben vannak, akik ennél ritkábban és többen, akik viszont soha nem olvasnak. Az elmúlt 10 évben valamelyest tovább csökkent az olvasók száma.
 

Balatonnál sej haj de jó

Az elmúlt tíz évben valamelyest növekedett a Balaton népszerűsége: a változatlanul mindössze egynegyednyi belföldön (is) nyaraló magyar közül valamivel többen terveztek nyaralást a magyar tenger partjára 2013, mint 2003 májusában. A növekedés vélhetőleg nem az idén kezdődött. Legalábbis erre utal, hogy már tavaly is többen jártak a Balatonnál, mint 2002-ben.